nedeľa 2. novembra 2014

Beer Running...alebo ako Tvorilkovo zavítalo na Kysuce

   Beer Running, alebo v našom rodnom jazyku, pivný beh. Miesto, kde na chuť prídu milovníci piva, behu a dokonca aj takí, ktorí nevyhľadávajú ani jedno. My z Tvorilkova nie sme milovníčkami alkoholu, tvrdého ani piva, napriek tomu sme sa tejto akcie zúčastnili.
   Ak sa pýtate, v čom taký beh spočíva, tak je to cca. 5 km behu s 5 zastávkami. Pivnými zastávkami. Na každej čaká všetkých bežcov pollitrové pivo a ďalší beh pre to nasledujúce pivo.

   Naša účasť na tejto akcii začala debatou pri obede, mali sme našim kamarátom vyrobiť na hlavu tímové čelenky. Fixky by boli, takže niečo provízorne by nebolo problém spáchať. My sme ale tvorilky hlavne papierové a preto sme sa ponúkli, že by sme spravili diplomy. Odmietnuté sme neboli a tak bola úloha jasná, tri diplomy pre prvých troch bežcov, jeden pre prípadnú odvážnu milovníčku piva z radov žien a jeden pre osobu s pevným žalúdkom. Predsa len, 5 pív je dosť, človeku to v brušku ločká a väčšina účastníkov teda asi len víta možné kríčky a prírodu vôkol.

   Diplomy sme poňali vo veselom duchu, nič príliš oficiálne, predsa len, bola to akcia pre zábavu. Využili sme naše obľúbené postavičky, aj keď pri ich strihaní vždy nadávame a preklíname ich :) Každá z nás má svoj spôsob, ja (Yka) som využila paper piecing, Fluffy vyfarbovanie akvarelovýmštetcom. Oboje nájdete v našich postupoch, keby ste chceli vyskúšať. 



   Diplomy sa niesli v rovnakom duchu, len každý mal iný podkladový papier, nech má každý o niečo odlišný. Pre pánov v zelených odtieňoch, pre dámu v ružovom. 



    Na Beer Running sa chystalo 6 našich kamarátov, dostali úlohu získať aspoň jeden diplom pre seba. Týchto odmien bolo máličko a my sme chceli malú pamiatku pre nich všetkých. Rozhodli sme sa preto pre ďalšie diplomy, také maličké súkromné na pripomenutie. Podkladovú plochu mal tvoriť podpivník, nech je to také tématické :) Kamarát teda bez toho aby vedel načo budú, dostal úlohu zaobstarať mi ich pár, v tom problém nebol. To skôr s časom, tieto postavičky sme si vytlačili i s textom, lepili sme ich hodinku i niečo pred odchodom. Stihli sme to len tak tak. 

Taká menšia manufaktúra. :) 


   Kreatívna, aj keď v iných smeroch, bola i cesta vlakom na Kysuce, ale to na tento blog moc nepatrí a tak skočím rovno k dňu behu. Sobota, počasie nám prialo a vonku bolo krásne slnečno a pomerne teplo. (nato že večer som len ďakovala Fluffy za vypožičanie zimnej bundy :) ) V ráno behu sme mali ešte poslednú a tú úplne pôvodnú úlohu, spraviť chalanom čelenky. Také provizórne, mali sme na ne nejakých 45 minút až hodinku.
   Podklad bola plachta, s rovným strihaním sme sa moc neobťažovali, nebolo kedy :) Potom fixky do ruky a písalo sa, kreslilo sa. Názov tímu skončil pri TUZVO notorikoch a obrázky sme kreslili podľa úvaženia. Najprv. Pivko muselo byť, jednorožca sme chceli pre nejaké také naše záležitosti, ale páni si napokon vybrali pre seba iné zvieratká. Dvaja poľovníci jeleňa, ďalší mroža a nechýbal ani grckajúci panáčik. Rýchlo pokresliť, pofotiť a hurá na dohodnuté miesto behu. 



   Ako zhodnotiť túto akciu? Niesla sa v takej rodinnej-priateľskej atmosfére, všade tváre plné úsmevov (a to aj pred tým pivom :) ), človek si tam vôbec nepripadal cudzí. S humorom sa brali i žalúdočné problémy a to čo s nimi súvisí, naučili sme sa pivnú hru – Šľapkofľaška :)

   Kým muži utekali za pivom, my sme utekali s foťákom za nimi a fotili ich.  Diplomy napokon získali svojich majiteľov, jeden putoval aj do rúk nášho kamaráta, konkrétne za druhé miesto. I tie malé ale potešili, čo potešilo zase nás dve :)


 Na záver už len tímová fotka z tohto pekného výletu, ktorý kamarát nazval – Ako Tvorilkovo preniklo na Kysuce :) Aspoň vidno, že šport a pivo sa dá skĺbiť i s dávkou kreativity :)



Ďakujeme za návštevu a prajeme veľa chute či už do piva, behu alebo do tvorenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára