nedeľa 27. októbra 2013

Paper piecing

  Dnešný postup predstavuje techniku paper piecing. Dajú sa ňou vytvoriť krásne postavičky, ktoré môžu poslúžiť ako ozdoby na scrapbook stránku, pohľadnicu či čokoľvek, čo Vás napadne. 
  Výroba takýchto postavičiek zaberá pomerne dosť času, aj keď to samozrejme záleží od zložitosti obrázku. Čím viac farieb, čím zložitejšie strihanie, tým viac času si treba vyhradiť. Napriek tomu vzniknuté výtvory vyzerajú celistvo, farby sú súvislé, nijaké slabšie či silnejšie miesta. 

Čo teda budete potrebovať? 
  • farebné papiere
  • nožnice
  • obojstrannú pásku/lepidlo
  • čierne pero
  • poprípade biele pero
  • obrázok


  Prvým krokom je obrázok. Jednoduchým spôsobom je orazítkovať papiere, ktoré budete potrebovať. V prípade, že nepoužijete razítko alebo nijaké nemáte, môžete si niečo obkresliť, alebo na farebné papiere vytlačiť, tak ako ja v tomto prípade. 


  Metóda spočíva vo vystrihnutí jednotlivých kúskov farebných papierov a zlepení ich k sebe, tak aby vytvorili postavičku. Preto len čo máte natlačený obrázok, začnite opatrne vystrihovať jednotlivé kusy. 


  Jednotlivé kúsky nalepíte na telo, podľa toho kam pasujú. Čiernym perom môžete obtiahnuť čiary, ja som bieloym ešte zafarbila oči zuby. 



  Len čo máte všetky kúsky zlepené dokopy, postavička je hotová. V prípade, že lepíte ako ja na bielu podkladovú štvrťku papiera, ostáva vám ešte posledný krok, vystrihnúť postavičku. 


  Postavička je hotová a pripravená na ďalšie využitie. My vám prinášame pár inšpirácií, ako sa dajú postavičky využiť. A teraz už hor sa do tvorenia :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára